onsdag 20 januari 2010

UNIQUIES BRODYR & DESIGN-HUNDARTIKLAR,HUNDPRODUKTER,DOG SHAMPOO SPECIAL


UNIQUIES UNIKA DOG SHAMPOO SPECIAL

NYHETER - NYA WEBSHOP -


VÄLKOMNA!

D101
Dog Shampoo special

Ett shampoo för alla raser.

Rekommenderas till hunden*som badas ofta t ex inför utställningar och dylikt, då shampoot är milt men effektivt och torkar ej ut pälsen. Ger pälsen mjukhet och volym.

Shampoot är något parfymerat och ett koncentrat som spädes med vatten efter behov och smutsighetsgrad. Rekommendation: 1-6 delar vatten. Kan även om så önskas användas direkt i koncentrerad form i hela pälsen, eller enbart till vissa fetare och smutsigare pälspartier.

Blöt igenom hela pälsen. Massera in shampoot ordentligt. Skölj därefter väl tills allt shampoo är borta och vattnet klart. Upprepa behandlingen om shampoot löddrar för lite t ex på feta pälspartier.

pH-värdet framgår i rutan under innehållsförteckningen på etiketten.

pH-värde 5,3 – 5,6

Då pH-värdet är av stor betydelse i alla pälsvårdsprodukter anser vi att värdet för en shampoo-produkt bör ligga mellan 5,0 – 6,0 för att uppnå bästa resultat.

Svensktillverkat PRIS: 89:- 250ml
* Obs! även till katten med bästa resultat.
Anm. Är hunden rejält smutsig rekommenderar vi
D105 Dog Shampoo extra med extra effekt för smutsigare, fetare och svårbehandlade pälsar och pälspartier samt till alla strävhårsraser där pälsen skall behålla sin strävhet och struktur.


D102
Dog Oljebalsam

Ett balsam för hunden när pälsen skall se tung ut. Exempel på raser: Engelsk Cockerspaniel, Lhasa Apso, Shih Tzu, Amerikansk Cockerspaniel, Afghan.

Användes också med fördel till hunden med mycket torr päls. Kan med fördel dessutom användas som pälskur. Balsamet användes då i koncentrerad form som får sitta kvar i pälsen i minst 15 minuter.

För bästa tänkbara resultat använd D102 Dog Oljebalsam ca 85% under året. Variera däremellan med D103 Dog Rinse, gärna då under den varmare årstiden som vår/sommar. Effekten av att variera med rinse som har egenskaperna fluffighet och volym, har visat sig ge en perfekt kombination. För utställningshundar rekommenderas att variation sker mellan utställnings- perioderna. OBS! För pälsar som vintertid vid töväder bildar många s k snöbollar i pälsen rekommenderas att använda D103 Dog Rinse. Det har visat sig att pälsen inte drar åt sig snön på samma vis

Oljebalsamet är något parfymerat och ett koncentrat som spädes med vatten efter behov. Rekommendation: 1-8 delar vatten.

Massera in oljebalsam i fuktig päls efter shampoonering. Låt verka någon eller några minuter. Skölj därefter - alternativt låt med fördel något vara kvar om pälsen känns torr eller är svår att reda ut. Massera med fördel in koncentratet direkt i svåra tovor, knutar eller trassel för bästa utredningseffekt.

pH-värdet framgår i rutan under innehållsförteckningen på etiketten.

pH-värde 2,9

Då pH-värdet är av stor betydelse i alla pälsvårdsprodukter anser vi att värdet för en oljebalsam-produkt inte bör ligga högre en 3,5 för att uppnå bästa resultat.
Svensktillverkat PRIS:99:-

D103
Dog Rinse

En rinse för hunden* när pälsen skall vara fluffig och ha volym. Exempel på raser: Old English Sheepdog, Pudel, Collie, Bearded Collie, Bichon Frise´, Irländsk Setter m fl.

Reder ut tovig och trasslig päls på ett utomordentligt sätt så att pälsen lätt går att kamma eller borsta.

För bästa tänkbara resultat använd D103 Rinse ca 85% under året. Variera däremellan med D102 Oljebalsam, gärna den kallare årstiden som höst/vinter. Effekten av att variera med oljebalsam som har egenskaperna återfettning och glans för torra pälsar har visat sig ge en perfekt kombination. Dessutom då många pälsar är mycket torra – framför allt under vinterhalvåret. För utställningshundar rekommenderas att variationen sker mellan utställningsperioderna. OBS! För pälsar som vintertid vid töväder bildar många s k snöbollar i pälsen rekommenderas att använda just D103 Rinse. Det har visat sig att pälsen inte drar åt sig snön på samma vis.

Rinsen är något parfymerad och ett koncentrat som spädes med vatten efter behov. Rekommendation: 1-8 delar vatten.

Massera in rinse i fuktig päls efter shampoonering. Låt verka någon eller några minuter. Skölj därefter – alternativt låt med fördel något vara kvar om pälsen är mycket tovig och trasslig. Massera med fördel in koncentratet direkt i svåra tovor, knutar eller trassel för bästa utredningseffekt.

pH-värdet framgår i rutan under innehållsförteckningen på etiketten.

pH-värde 2,4

Då pH-värdet är av stor betydelse i alla pälsvårdsprodukter anser vi att värdet för en rinse-produkt inte bör ligger högre än 3,0 för att uppnå bästa resultat.
Svensktillverkat PRIS: 99:-
* OBS! även till långhårskatten med bästa resultat.

D104
Antistat & Utredningsspray

En spray för hunden* när tovor och trassel skall lösas upp och redas ut i pälsen. Produkten ger också en viss blankhet utan att pälsen blir fet samt en antistateffekt. Produkten innehåller inte minkolja.

Sprayen ger även en avstötande effekt mot snöbildning såsom ”snöbollar” i pälsen som bildas på tassar, ben etc vid töväder vintertid.. För bästa resultat spraya utsatta pälspartier innan utgång.

OBS! Läs även texten för D103 vad gäller snöbildning i pälsen.

Produkten är parfymerad.

Rekommendation:
Skaka alltid flaskan väl innan användning!

Produkten kan sprayas direkt i torr eller blöt päls.

Spraya för utredning av tovor och trassel eller spraya på pälspartier som bör putsas eller förfinas t ex inför en utställning – alternativt vid generell rengöring/putsning efter rastning/utgång om hunden blivit smutsig på tassar, ben, mage etc.

Produkten ger en sammanbindande effekt i pälsen – speciellt på skadade hårstrån.

pH-värdet framgår i rutan under innehållsförteckningen på etiketten.

pH-värde ca 5,0
Svensktillverkat PRIS: 95:-
* OBS! även till långhårskatten med bästa resultat för att reda ut tovor och trassel. Framför allt därför att katter generellt inte badas lika ofta som hundar och därmed inte använder balsam som reder ut tovorna.

D105
Dog Shampoo extra

Ett shampoo för alla raser

Rekommenderas med fördel till alla strävhårsraser då pälsen behåller sin struktur och strävhet och inte blir mjuk.

Ett shampoo med extra effekt för rejält smutsig hund.* Produkten innehåller därför speciellt utvalda vårdande örter för päls- och pälsbotten.

Shampoot är något parfymerat och ett koncentrat som spädes med vatten efter behov och smutsighetsgrad. Rekommendation: 1-6 delar vatten. Kan även om så önskas användas direkt i koncentrerad form i hela pälsen eller enbart till vissa feta och speciellt smutsiga pälspartier. Användes gärna som ett komplement till D101 på t ex vissa smutsigare partier.

Blöt igenom hela pälsen. Massera in shampoot ordentligt. Skölj därefter väl tills allt shampoo är borta och vattnet klart. Upprepa behandlingen om shampoot löddrar för lite t ex vid mycket feta pälspartier.

pH-värde 5,3 – 5,6

Då pH-värdet är av stor betydelse i alla pälsvårdsprodukter anse vi att värdet för en shampoo-produkt bör ligga mellan 5,0 – 6,0 för att uppnå bästa resultat.

Svensktillverkat PRIS: 95:- 250 ml
* OBS! även till katt med bästa resultat.
Anm. Badas hunden* ofta och inte är rejält smutsig rekommenderas D101 Dog shampoo special som är mildare och ger pälsen mjukhet och volym.

Kika på nya webshopen...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar